Водачът в световната ранглиста Новак Джокович започна с победа участието си

...
Водачът в световната ранглиста Новак Джокович започна с победа участието си
Коментари Харесай

Джокович стартира с успех над руснак на надпреварата в Монте Карло

Водачът в международната класация Новак Джокович започна с победа присъединяване си на шампионата по тенис на червени кортове в Монте Карло от сериите „ Мастърс “ с награден фонд от 5 779 335 евро.

В среща от втория кръг поставеният под номер 1 в схемата Джокович надви над стартиралия от квалификациите Иван Гахов от Русия със 7:6(5), 6:2 за час и 48 минути игра.

Двубоят бе първи за сърбина на клей този сезон и първи от началото на март тази година, когато загуби от Даниил Медведев на полуфиналите на шампионата в Дубай.

35-годишният Новак Джокович, който почиваше в първия кръг, позволи пробив в първия сет и изостана с 3:4, само че незабавно изравни и трябваше да мине през тайбрек, с цел да завоюва частта. Във втория сет той бе по-категоричен против 198-ия в света Гахов, направи два пробива и завоюва с 6:2.

Съперник на сръбската тенис звезда на осминафиналите ще бъде спечелилият от италианския конфликт сред Лоренцо Музети и Лука Нарди.

Олимпийският първенец Александър Зверев от Германия отстрани в първия кръг Александър Бублик от Казахстан след поврат с 3:6, 6:2, 6:4 за два часа и две минути игра. „ Не мога да съм по-щастлив. Да си призная имаше моменти, в които се усещах зле. Той в никакъв случай не ме оставя да намеря ритъма си “, разяснява Зверев, който също бе първи за него за сезона на клей. Следващият съперник на 13-ия в схемата немски тенисист ще бъде испанецът Роберто Баутиста Агут.

Зверев призна, че е трябвало да извади от главата си мисълта за травмата, която претърпя и да се отпусне за игра на алените кортове.

Италианецът Лоренцо Сонего се класира за втория кръг и чака мач с третия подложен Даниил Медведев след триумф на старта над Юго Юмбер от Франция с 3:6, 7:5, 7:5.

Руснакът Карен Хачанов се оправи с испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:2, 6:2 в първия кръг, а италианците Лоренцо Музети и Лука Нарди си уредиха дуел във втория кръг, надделявайки надлежно над сърбина Миомир Кецманович със 7:6(1), 6:0 и над Валентин Вашеро Монако със 7:5, 7:5.

Подобно на Новак Джокович място на осминафиналите откри Андрей Рубльов. Петият в схемата Рубльов надделя испанецът Хауме Мунар след поврат с 4:6, 6:2, 6:2 в мач, траял два часа и 17 минути.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР